23 september 2012
14:30

Lohärads IF

Referat: AIK P00:A - Lohärads IF

För några veckor hörde AIK P00:A av sig och ville ha ännu en match mot oss. De sökte ett bra motstånd födda -99. De har vunnit sin lätta serie i P99 serien lätt :) Inför kommande slutspel så ville de få sina killar att skärpa till sig, vakna till. I våras vann vi hemma på naturgräs med 3-2.

Vi startade matchen mycket bra, det bästa på länga. Vi började precis som vi sade innan, vi "överdrev" passningsspelet. Jätte kul att se hur många som ville ha boll.
Samt att killarna flyttade över hela laget när bollen bytte kant och det sattes press med hela laget. Allt utan att vi hade sagt något, kanon.

Det var en jämn första halvlek. Mycket kul att möta AIK, som är tekniska och snabba. De spelar ibland boll på ett mycket bra sätt. Alla deras killar är små, så vi vinner dom flesta närkamperna. Men fler måste kunna ta för sig i närkamperna mot ett lag som är små växta.

Vi fick tidigt ett mål i 2:a halvlek. Det var som Coach Mesch sade, det skulle man ha videofilmat. Coach Janne var mycket nöjd med det målet.

1-0, 4:e min. Hampus vinner bollen mitt på plan och vinner mark, passar ut till Ted på vänsterkanten. Ted vinner mera mark och passar till Henke som möter den centralt, Henke skarvar direkt mellan deras ytterback och mittback där Max kommer i löpning, sätter den efter marken.
UNDERBART MÅL!! Här vinner vi mark, vi förivrar oss inte, vi passar till "rätt" person, bollen går som på ett snöre, bra avslut. Alla tre får assist på detta mål!!!!

Vi spelade bra även i 2:a halvlek, många vill ha boll, många bra kombinationer.

Efter ca 10 min in på 2:a halvlek, hade AIK ett mycket snyggt spel. Där passning kommer mellen vår mitt- och ytterback, pass snett bakåt och miss. Det var nära. Men vi var inte med där...
Anfallet efter gör AIK 1-1, bra spel och många inblandade. Resten av halvleken var jämn och båda lagen hade bra chanser.

Vi tackar AIK för att vi fick komma. Beröm till domaren som gör en klockren match. AIKs mittback, nr 3, och deras ena ytterforward, nr 12, var bäst i AIK idag.
Detta var en bra och nyttig match för båda lagen. Alltid kul med jämna matcher. 1-1 var ett rättvist resultat.